Ben jij...

...tussen de 10 en 15 jaar oud en heb je zin om de deur achter je dicht te trekken en samen met andere jongens en meisjes de wereld om je heen te verkennen (ontdekken). Kom dan eens bij ons kijken. Je bent van harte welkom!!!

Lekker bezig zijn ok, maar wat doe je dan precies? Wat dacht je van je eigen vuur bouwen en daarop je eigen eten klaar maken? Wij leren je hoe je dat op een veilige manier kunt doen. Heb je wel eens geprobeerd om je eigen vlot te bouwen, je eigen kabelbaan te bouwen of je eigen keuken te bouwen? Met hout en touw kun je heleboel maken en dat willen we je graag laten zien. Of wat dacht je ervan om op pad te gaan met een stuk kaart, een kompas of een stripkaart? Zo zijn er nog veel meer manieren waarop jij de weg kunt vinden.

Zomerkamp. Het hoogtepunt van het scoutingseizoen is het zomerkamp. De eerste week van de zomervakantie ga je met de hele groep op kamp. Daar slaap je in een tent en maak je je eigen eten klaar in je eigen gemaakte keuken. Ga je twee dagen een tocht lopen, zonder dat je weet waar je gaat slapen en misschien wordt je nog een wel een keer je bed uit getrokken om een nachtspel te spelen.

En verder dan? Op scouting hebben we onze eigen feestdagen, deze worden met de hele scoutinggroep gevierd. Deze feestdagen kun je ook bekijken onder de activiteiten knop.

Werken in groepjes De scouts zijn verdeelt in kleine groepjes, die worden patrouilles genoemd. In de patrouilles leer je samenwerken met je andere patrouille leden, want ook al kun je in je eentje nog niet zoveel, samen kun je veel meer bereiken.

Leiding. Wij als leiders van de scouts zijn er om je helpen bij het verkennen van wat er om je heen gebeurt. Wij willen je helpen om ontdekken wat je op scouting allemaal kunt doen en leren, maar vooral om veel plezier te maken. Zo bedenken wij elke week weer een programma om te doen, want wij houden vooral van lekker bezig zijn. Voor ons is het heel belangrijk dat jij plezier heb in wat je aan het doen bent, want wij doen dit ook voor ons plezier.

Meedoen? Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, dan ben je van harte uitgenodigd. Wij willen je graag laten zien wat scouting is. Wij hebben elke zaterdagmiddag opkomst van half 2 tot half 5 aan de Boedelhofweg 108 in Eefde.

Zie hier voor het inschrijfformulier (doc) of inschrijfformulier (pdf)