Welkom...

...op de afdeling van de Remajenne stam. Omdat de stam net zo zeer als de andere speltakken een belangrijk onderdeel is van een gezonde scoutinggroep hebben ook wij onze eigen afdeling op deze website.

Een heel klein stukje geschiedenis...
Onze stamnaam, Remajenne, is afkomstig van Harman Remajenne. Remajenne was een van de 9 vrijburgers die voor Jan van Riebeeck heeft gewerkt, op Kaap de Goede Hoop. Remajenne was de leider op nederzetting t Groene Veld, waar vooral graan werd verbouwd.

tafelenMaar wie zijn de remajenne stamleden dan?
De naam Stam geeft al aan dat de stam in zekere zin de kern is van de groep. De Stam bestaat namelijk uit alle leden van de leiding van de verschillende speltakken en de mensen die te oud zijn voor de speltak Rowans. In ons geval zijn de jongeren en/of volwassenen van de Stam ongeveer al bevriend vanaf de Welpen. Leden die er later bij zijn gekomen of misschien wel gaan komen zijn daarom niet minder welkom, we zijn een open groep! In de loop der tijd zijn er veel verschillende stamgroepen geweest, en (helaas) ook gegaan. Toch sterft de stam nooit helemaal uit.

En wat doet zo'n stam dan? Zoals gezegd bestaat de stam uit alle leiding en oud-rowans, daardoor is het op de zaterdagmiddag uitgesloten dat de stam als een groep opereert, gezien de leden van de speltak leiding dan met hun eigen speltak bezig moeten. Wel komt altijd een kleinere groep stamleden, wie (nog) geen leiding zijn van een speltak. Dat groepje wordt in de loop van de opkomst groter, omdat stamleden terugkomen van hun weekendbaan etc.

tafelenMaar wat de stam nu voor de groep betekenen?
De Stam doet vooral veel organisatorische werkzaamheden binnen de vereniging. Zo zorg de Stam vaak voor onderhoud en aanvulling van materiaal, ze zetten tochten en andere activiteiten uit voor andere speltakken, ze doen veel promotiewerk (denk aan braderieen) en ze ondersteunen de leiding van andere speltakken als die eens hulp nodig hebben. Ook kunnen leden uit de Stam ervoor kiezen zich aan te sluiten bij de leiding van een speltak, mits ze daar de leeftijd voor hebben bereikt.

En verder?
En verder draait de stam natuurlijk veel mee met het jaarprogramma. Dat betekent dat ook zij gewoon een zomerkamp hebben, ze gaan op HIT (kijk voor tekst en uitleg ook even onder de link activiteiten) en hebben een winterkamp, ze doen mee met zo'n beetje alle activiteiten bij onze groep. En bovenal blijven ze gewoon actieve scoutingleden, die gewoon zoveel mogelijk proberen te betekenen voor hun groep.