Bij de rowans...

...hebben het ze het zelf voor 't zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Geen dag hetzelfde Onmogelijk?

vuur

Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje zwemmen en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. 's Avonds (of 's nachts) met z'n allen gezellig bij een kampvuur zitten praten en de volgende dag 20 kilometer lopen met bepakking. Niks is onmogelijk.

Bij rowans blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.

Leren organiseren Plannen maken is een. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want rowan ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z'n eigen rol in het team. Deze rol kan ook nog per activiteit verschillen. Op deze manier maak je veel verschillende kanten van scouting (en activiteiten) mee. Er zijn altijd verschillende taken te onderscheiden. Deze taken worden echter niet absoluut bepaald, je moet elkaar immers altijd kunnen helpen of taken met meer dan een persoon aan kunnen pakken. Het gaat om teamwork. Je vult elkaar aan. Met z'n allen, en met de hulp van je begeleider(s) leer je op deze manier dus dingen organiseren. Een vaardigheid die niet alleen handig is binnen scouting, maar ook in alle andere delen van je leven.

vlag

Ruimte en respect Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de rowans krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten.

Maar rowan ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je bent tenslotte lid van een vereniging. Als rowan heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Begeleiding Rowans met een leeftijd tussen de 15 en 18 jaar, zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Ze zullen je echter niet bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel zullen ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z'n neus te eten, maar doet actief mee.

rowan speltakinsigne

Samen Zoals gezegd, rowan ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke maten kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. Samen brassen, samen dokken. Doorgaans is het zo dat rowangroepen vanuit de verkenners overvliegen naar de rowans, door naar het volgende stapje binnen scouting. Dat wil niet zeggen dat mensen die niet bij de verkenners hebben gezeten niet welkom zijn. Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Opkomsten De Rowan en Sherpa Afdeling heeft opkomst op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Zie hier voor het inschrijfformulier (doc) of inschrijfformulier (pdf)