Beversvlag bevers

Stuiter loopt door het bos van de Jan van Riebeeckgroep. In de verte ziet hij een heel hoop kinderen spelen en vraagt zich af wat er toch in dit bos aan de hand is.
Dan komt hij Bas Bos tegen die samen met Rebbel en Hond een middagwandeling aan het maken zijn. zeg meneer, wat zijn al die kinderen hier in het bos aan het doen? vraagt Stuiter aan Bas Bos.
Die kinderen, dat zijn de Bevers zegt Bas Bos, zij komen hier iedere zaterdagmiddag van half 3 tot half 5 spelen. Rebbel komt naast Bas Bos staan. Als jij ook tussen de 5 en 7 jaar bent zegt Rebbel mag ook jij iedere zaterdag komen spelen.


bevers Dat lijkt Stuiter wel wat. Hij kijkt nog even naar de spelende kinderen en vraagt zich toch wel af wat ze dan allemaal zouden doen. mevrouw, wat doen die Bevers dan iedere zaterdag? vraagt Stuiter aan Rebbel. Die kinderen komen iedere week met de bewoners van het dorp Hotsjitonia spelen.

bevers In het dorp woont bijvoorbeeld Noa. Verteld Bas Bos. Met Noa ga je onder andere toneelstukjes spelen, muziek maken en praat je over fantasie en dromen.
Naast Noa wonen Rozemarijn en Professor Plof. Gaat Rebbel verder. Rozemarijn houdt erg van tuinieren en koken en Professor Plof doet de gekste proefjes.
Wij wonen naast Rozemarijn en Professor Plof. Verteld Bas Bos. Rebbel houdt erg van dieren en het bos. Met mij (Bas Bos) gaan we leuke spelen in het bos doen en maken we vuur.

bevers Naast ons woont Stenley Stekker. Stenley is goed met techniek. Hij is erg handig. Stenley kan goed pionieren en knutselt de mooiste bouwwerken.
In de boot naast Stenley wonen Sterre en Steven Stroom. Verteld Rebbel. Sterre is de kapitein van haar eigen schip en leert de Bevers hoe je op avontuur kunt gaan met een kaart en kompas. Ook is zij het beste in knopen.
Haar broertje Steven is haar helpende hand. Eigenlijk vind hij alles best wel eng en leert de Bevers wat je moet doen als je bang bent. Ook maakt hij de mooiste fotos.
Naast Sterre en Steven wonen Fleur en Keet Kleur. Verteld Bas Bos. Fleur is de moeder van Keet en maakt hele mooie kleding. Zij houdt net als Noa erg van toneelstukjes. Fleur maakt voor deze toneelstukjesde mooiste kostuums.
Haar dochter Keet kan prachtig schilderen en maakt samen met de Bevers de meest prachtige kunstwerken. Stuiter kijkt Rebbel met grote ogen aan. Dat klink wel erg leuk, denkt Stuiter.

Mag ik dan zomaar een keertje komen kijken? vraagt Stuiter. Ja natuurlijk zegt Rebbel en je mag al je vriendjes en vriendinnetjes meenemen.

Meedoen? Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, dan ben je van harte uitgenodigd. Wij willen je graag laten zien wat scouting is. Wij hebben elke zaterdagmiddag opkomst van half 3 tot half 5 aan de Boedelhofweg 108 in Eefde.Zie ook het inschrijfformulier (doc) of inschrijfformulier (pdf)
Tot binnenkort... bevers karakters