Nieuwbouw Jan van Riebeeck


Voortgang werkzaamheden 2012
Voortgang werkzaamheden 2011
Voortgang werkzaamheden 2010
Voortgang werkzaamheden 2009

Voorgang werkzaamheden 2012.

31 augustus 2012

Voorgang werkzaamheden 2011.

31 december 2011
27 december 2011
10 december 2011
15 oktober 2011
3 september 2011
8 augustus 2011
23 juli 2011
25 mei 2011
7 mei 2011
2 april 2011
18-19 maart 2011 NL Doet
12 maart 2011
26 februari 2011
19 februari 2011
12 februari 2011
29 januari 2011
22 januari 2011
17 januari 2011
15 januari 2011
8 januari 2011

31 augustus 2012

Naar boven

De Flexibele wanden zijn een feit.
Door de sposoring van 5151,70 door de Rabobank Graafschap-Noord hebben wij weer een grote stap kunnen maken met het voltooien van ons clubhuis. Graag willen wij een ieder bedanken die op het project gestemd heeft.

De flexibele wanden die de scheiding vormen voor de Welpen en de Verkenners en maken het mogelijk maken dat we n groote ruimte creren voor de jaarlijkse activiteiten zoals de kerst viering en de boerenkool maaltijd zijn afgelopen maand geplaatst.
De wanden zijn eenvoudig te verplaatsen omdat deze aan een rail hangen. Een hele verbetering tov het oude clubhuis waarbij de wanden handmatig opgetild moesten worden.

31 december 2011

Naar boven

Tijdens het winterkamp is aan de hildes en magazijnen twee en een halve dag aan besteed, opruimen duurt toch altijd het langst. De rest van de middagen en avonden gaan zitten in het schilderen van de muren in een iets vriendelijker teint: bij de bevers, verkenners en rowans. De heren van de bouwploeg zijn bezig geweest met het afwerken van de lambrisering en de vensters (nu alleen nog bij de bevers), het maken van een heuse beverkast en het afmaken van het frame van de hemel (boven de bar). Alle drie zijn geslaagd: er zijn al meer gegadigden voor een dergelijke kast en de hemel is getest op stijfheid en sterkte.

27 december 2011

Naar boven

De bouwvak is voorbij. De bouwploeg draait weer op volle toeren rond en tijdens het winterkamp van de stam. Er zijn majestueuze stellingen geregeld voor de twee magazijnen en de drie hildes. In het grote magazijn worden de bomb-proof stellingen toegepast voor alle kisten en tenten. Hier zijn een kleine 250 steigerplankjes voor verzaagd om de schappen te vormen. Voor de andere bergruimtes zijn iets bescheidener - maar niet minder degelijke - stellingen gebruikt.

10 december 2011

Naar boven

Het spoelblad is binnen en geplaatst, inclusief schappelijke tap. Als tweede belangrijke punt, is het weghalen van de units waar we toch een kleine drie jaar in gebivakkeerd hebben. Het afscheid valt echter niet zwaar: zo komt er weer een stuk bos vrij en kan er met het puinpad en de bestrating rondom het clubhuis begonnen worden. Dit is waarschijnlijk iets voor volgend voorjaar.

15 oktober 2011

Naar boven

De komende maanden gaat de bouwploeg met sabbatical. Ofwel, we nemen even de tijd om van ons werk te genieten en trots te zijn op wat er tot nu toe is neergezet. Nog een klein overzicht van de laatste werkzaamheden rond het jubileum. Deze omvatten het afwerken van de keukenblokken, het plaatsen van het fornuis en afzuiger, het opruimen van alle lokalen en het aankleden voor het jubileum. Van het jubileum - zowel de reunie als de opening - staan elders op onze site.

3 september 2011

Naar boven

Voor de keuken zijn het fornuis en de afzuigkap opgehaald uit de opslag - ooit gekregen van een zorgboerderij net buiten Vorden. Best een domper om te plaatsen, dat zware materieel. Er is ook een joekel van een gat naar buiten vrijgemaakt om de enorme volume stroom aan te kunnen.
Ook het eerste keukenblokje is klaargemaakt. Alle plaatdelen van de keuken zijn driemaal gebeitst en vrijwel klaar om eraan gemaakt te worden. Werkblad is binnen, alleen de spoelbak nog niet.
De installateur is geweest om de nodige ketels, leidingen en koppelingen te plaatsen, zoals die voor het gas van het fornuis. De wc's en douches zijn ook klaar voor gebruik, zeker nu de cabinewanden ook zijn geplaatst. Ze zijn gemaakt van 13 mm geperste kunststof plaat - bekend onder de merknaam Trespa - en voorzien van degelijk hang en sluitwerk, zelfs met een scharnier waar je je vingers niet tussen kan krijgen.

8 augustus 2011

Naar boven

De keuken gaat hard. We bouwen de keuken in een 30% van de tijd als waarin we de bar hebben afgemaakt. De lades en deuren zijn op maat gemaakt, afgesteld en kregen afgelopen vrijdag hun eerste laag beits. Alle schappen zijn ook al gemaakt, hoewel de meeste nog niet te zien zijn op de foto's. Het tegelen van de vloer is afgelopen weekend gebeurt: het ligt er strak in. Het is doorgetrokken tot aan de bar, waar inmiddels ook aan de hemel is begonnen. De eerste balk hangt.
Een nog creatiever process is gaande in het beverlokaal, waar de dames van de stam druk zijn geweest met de wandschildering. Elk personage uit het dorp Hotsjietonia.komt aan bod. De tekeningen van de huiskamers/keuken etc. rondom het dorp zijn eerst met de hand nagetekend.

23 juli 2011

Naar boven

Er is flink gewerkt de afgelopen weken. Nu het plafond er helemaal in zit - ook in de hal, de wc's en de keukens - is de verlichting aangesloten. Voor de hal en de wc's geldt dat deze automatisch aangaan, geregeld door een bewegingsmelder. Zo kan daar het minst aan kapot gaan en hoef je als je het gebouw binnenkomt niet elke keer het licht aan te zetten: enorm handig. In de toilet en doucheruimtes is ook begonnen met het tegelen van de vloer, zodat er na de bouwvak de cabines in kunnen worden geplaatst.
Met de bar vordert alles ook gestaag, behalve contactdozen en nog wat grepen aan de lades is het zogoed als af. Om de bar helemaal af te maken moet er nog een vriezer en koelkast in komen, het zal je niet verbazen: hier wordt aan gewerkt. Ook de keuken schiet aardig op: de wanden zijn betegeld, de meeste schappen zitten erin en de deuren zijn gezaagd. Nu de rest het werkblad nog en een spoelbak of twee. Komende weken wordt hier aan doorgewerkt door de stam.

25 mei 2011

Naar boven

Hoewel er stug wordt doorgewerkt aan de electra en het plafond daar kort op volgt, zijn er grote stappen gemaakt met de bar. De inmiddels gebeitste delen zijn er tegen aan gelijmd en geschroefd, ook de lades en deuren zijn klaar en ingehangen. Komende week zal het barblad op maat gemaakt worden (30 cm breed, bijna 6 dik). Afgelopen weekend zijn vijf lengtes gelamineerd, bestaande uit twee grenen planken (tegen elkaar ingelegd met de kromming) als top en onderlaag. Daartussen twee stroken van hetzelfde materiaal (aan de rand) en een strip underlayment middenin. Hierdoor hopen wij het kromtrekken te beperken.

Ook in de sanitaire aangelegenheden gaat het goed, ruimte voor ruimte wordt afgevoegd, zodat het plafond ook daar erin kan. Het tegelwerk in de keuken laat nog even op zich wachten, al is er al wel een begin gemaakt met het frame voor het keukenblok.
Meer over de keuken in de volgende editie van dit bescheiden bouwjournaal.

7 mei 2011

Naar boven

Sinds de vorige overzicht is er weer zat gebeurd. Zo is al het schilderwerk afgekomen, zowel binnen (rood) als buiten (groen). Waarvoor hulde, 't staat prachtig. Ook de lambrizering binnen is rond, het grote pak hout (canadees grenen) wat in de hoofdruimte lag is verzaagd. De volgende klus is het plafond, waar underlayment platen van 18 mm tegen gaan. Hiermee is begonnen in het toekomstige beverlokaal, waar ook de beverleiding al druk in de weer is geweest met de muurschilderingen van het dorp Hotsjietonia en Stuiter, de ster van het nieuwe beververhaal.

2 april 2011

Naar boven

Schilder update.
Sinds het NL-doet weekend is er verder gegaan met de verfklus van de deuren, ramen en kozijnen. Ook de laatste zaterdagen is er hulp van ouders geweest, hulde daarvoor. Na een tweede laag kleuren de binnendelen mooi diep rood, wat goed staat bij de strakke witte muur. Komende weken zal er de laatste hand aan worden gelegd; met name de achterste lokalen verdienen nog wat aandacht.

18-19 maart 2011 NL Doet

Naar boven

Hallo Allemaal,
Enorm bedankt voor jullie inzet tijdens de NL DOET dagen.

De opening werd door wethouder van participatie van de gemeente Lochem Mw. Wilma Heesen gedaan. Na een korte speech van ondergetekende waarin genoemd werd dat tijdens het Europees jaar van de vrijwilligers wij met onze scoutinggroep voor het eerst meedoen aan NL DOET. Scouting Nederland is de grootste vrijwilligers organisatie van Nederland. Met 25.000 volwassen vrijwilligers geven zij aan ongeveer 90.00 kinderen een leuke en afwisselende vrijetijdsbesteding. De aftrap was om 9.30 uur, ze heeft samen met Hans Gloudie de hoofdingang in de verf gezet. Dit is door de pers vastgelegd en zal in menig huis aan huis blaadje te zien zijn.

We kunnen melden dat de buitenkant eenmaal in de verf is gezet. De luiken zijn ook in deze kleur (dennengroen, ral 6009) geverfd. Daar het zaterdag te koud was en de verf nog wel wat meer mocht uitharden is er besloten om binnen verder te gaan. Het resultaat mag er zijn. Alles binnen is geschuurd en bijna alle ramen op twee na zijn n keer in de verf gezet. Het is een hele klus want het draai-kiep systeem van de ramen hebben wel heel veel randjes. Het is en blijft zeer arbeidsintensief. Er is ook begonnen om de deuren in de rode grondverf te zetten. We hebben 14 binnendeuren. We zijn goed op weg. We zijn ook begonnen om de deurkozijnen in de lakverf ( Engels rood, ral 3004) te zetten en hebben er al een aantal gedaan.

Het waren twee leuke dagen waar ik als cordinator goed op terug kan kijken. Ik vond ook de inbreng van buiten scouting erg leuk. We bedanken dan ook specifiek de ouders van onze jeugdleden, Hr. Zuidema en de medewerkers van het Vrijwilligerssteunpunt Lochem en de Sportraad.

Met vriendelijke groeten,

Marja van Laar

Mochten er vragen zijn dan kunt u mij bereiken via onderstaande mailadres;

Email: janvanriebeeck@hetnet.nl

12 maart 2011

Naar boven

Er is de afgelopen twee weken doorgewerkt met het stuken, de elektra en de lambrisering. Het stucwerk is nu bijna klaar: de centrale ruimtes zijn bijna helemaal wit. De verlichting wordt voorbereid, zowel binnen als buiten. Het houtwerk onder het verse stucwerk oogt mooi en degelijk, en herbergt de leidingen voor de wandcontactdozen. De meeste voorbereidingen voor het komende weekend zijn getroffen; op 18 en 19 maart strijkt NL Doet neer op, in en rond het clubgebouw om alle deuren, ramen en kozijnen te schilderen.

26 februari 2011

Naar boven

In deze week wordt de eerste grote sanitaire ruimte afgetegeld en is het hele stamlokaal - inclusief hilde - voorzien van een stuclaag. Er is zelfs om het frame van de bar heen gestuukt. Nu rest voor de stukadoor alleen nog de centrale ruimte, de grootste klus welteverstaan.

19 februari 2011

Naar boven

De bar krijgt zijn kleur, de buitenkant, de deurtjes en alle ladefrontjes worden in twee a drie lagen voorzien van een kastanje teint. Ook aan het stucwerk en de elektra wordt verder gewerkt. Zo zijn de voorste twee lokalen voorzien van stopcontacten en de aansluitingen voor lampen in het plafond.

12 februari 2011

Naar boven

De afgelopen weken is er verder gegaan met het tegelwerk. De eerste grote sanitaire ruimte is nu aan de beurt, waarbij de vloertegel terugkomt in de wand en op de toiletten. Andere vaklui zijn bezig geweest met het stucwerk, de elektra en het afhangen van nieuw binnengekomen binnendeuren. Het stuken gaat gestaag door, de twee voorste ruimtes zijn af, inclusief de hal. Hierna is het stamlokaal aan de beurt. Alle draden voor de elektra zijn getrokken, daar waar het binnenkort achter een laag stuc verdwijnt en men is bezig met de voorbereiding voor de verlichting in het plafond.

29 januari 2011

Naar boven

Nu het leiding werk is gedaan, is de afwerking van de muren is begonnen.


Ook de werkzaamheden aan de bar hebben niet stil gestaan.
Alle schappen en alle delen van het werkblad liggen er strak in. Deze delen worden aan elkaar getrokken met M12 draadeinden en vastgezet op het frame.

22 januari 2011

Naar boven

In dit weekend is verder gegaan met het regelwerk voor de lampbrisering en het tegelwerk in de toiletten. Het stamtoilet en het invalidentoilet (hier nog under construction) zijn af.

17 januari 2011

Naar boven

Voor de electra worden sleuven gefreesd, om de leidingen weg te werken. Ook is het eerste toilet betegeld.

15 januari 2011

Naar boven

Voorwerk voor de lambrisering: een houten wandbekleding, in het gebouw tot ongeveer een meter hoog. Ook aan de bar is verder gewerkt, zo zijn alle lades en schappen op maat gemaakt.

8 januari 2011

Naar boven

Hierbij een foto van de bar in aanbouw en de voorbereiding voor het tegelen van de wc bij de woonkamer.

Voorgang werkzaamheden 2010.

30 december 2010
27 december 2010
12 december 2010
4 december 2010
13 november 2010
31 oktober 2010
24 oktober 2010
22 oktober 2010
17 september 2010
28 augustus 2010
22 augustus 2010
17 augustus 2010
6 augustus 2010
19 juni 2010
21 mei 2010
7 mei 2010
1 mei 2010
28 april 2010
21 maart 2010
13 februari 2010
30 januari 2010
22 januari 2010

30 december 2010

Naar boven

Er wordt in het stamlokaal begonnen met de bar, een centraal onderdeel van de komende klusweken. Na de bar, zal ook de keuken in vergelijkbare stijl worden neergezet. In de magazijn wordt de muur wit gesaust voor meer licht. Hetzelfde lot valt ook de hildes ten deel. De rest van de muren wordt gestuct en voorzien van een lambrisering.

27 december 2010

Naar boven

In de sanitaire ruimtes wordt drukgewerkt om straks alles te kunnen afwerken en te betegelen. Zo zijn alle wc-frames degelijk ombouwd en ingesmeerd met een hechtlaag.

12 december 2010

Naar boven

In totaal worden er drie lagen aangebracht. Op de fotos is net de laatste laag aangebracht. Vandaar dat ie zo glimt.

4 december 2010

Naar boven

Er wordt een begin gemaakt met het coaten van vloer. Dit wordt gedaan door meerdere lagen olie aan te brengen op de nu opgedroogde dekvloer. De olie zorgt ervoor dat de vloer niet stuift en makkelijk schoon te maken is.

13 november 2010

Naar boven

Het glas is geplaatst in alle 14 draaikiepramen, de luiken kunnen nu aan de binnenkant worden vastgezet, door het raam te openen.

31 oktober 2010

Naar boven

Hierbij twee plaatjes van de vloer. Nog erg nat zoals jullie zien en dat duurt met dit weer nog wel even.Ik geniet van de bouwpauze en a.s. zaterdag is er nu mooi tijd voor de kapdag. Er is nog wel zat te doen in en om het bos.

24 oktober 2010

Naar boven

De buitenkant is af! Daar hoeven wij voor de winter niets meer aan te doen.Gisteren zijn de laatste planken gemonteerd en daarmee heeft het gebouw het definitieve aanzicht gekregen. Natuurlijk komen de rookkanalen en een paar andere zaken nog, maar in grote lijnen is de buitenkant klaar! Nu rest de afwerking aan de binnenkant. De vloerverwarming met isolatie ligt erin, de betonmatten zijn gelegd en deze week wordt de cementdekvloer aangebracht. Voor de vloerverwarming is wel 2500 m slang ingebracht.Na deze week moet de cementdekvloer uitharden en opdrogen en daarmee hebbenwij vanaf vandaag ongeveer een maand vakantie. Daarna kunnen wij beginnen met de afbouw. In tussentijd kan wel het glas geplaatst worden en een paarandere dingen gedaan worden. Als alles goed gaat hebben wij dit jaar het kerstfeest in de centrale ruimte.

22 oktober 2010

Naar boven

Het aanleggen van de vloerverwarming is uitbesteed, waarna wij zelf in een dag de krimpmatten hebben gelegd.
Uit de luchtfoto's van RWS van 2008 en 2009, ons oude gebouw voor de brand en de aanleg van de fundering van het nieuwe.

17 september 2010

Naar boven

De installateur heeft alle benodigde werkzaamheden verricht voordat het allemaal wordt verzegeld in de cementdekvloer. Alle waterleidingen zowel, boven als onder de vloer zijn nu aangesloten.

28 augustus 2010

Naar boven

De hildes hebben een vloer gekregen, waarbij duidelijk wordt dat het toch best veel oppervlak is. Tezamen zijn ze goed voor een extra 100 vierkante meter aan berging. Buiten zijn de raamdorpels op hun plek ingemetseld.

22 augustus 2010

Naar boven

De afgelopen week is er weer hard gewerkt en de eerste delen van debuitenkant zijn af. Het is werkelijk een prachtig gezicht vanaf deBoedelhofweg.

17 aug 2010

Naar boven

De buitenkant is weer aan de beurt, ditmaal om het gebouw te bekleden met Canadees grenen. Het regelwerk en de achterkant zijn al snel aan de muur bevestigd.

6 aug 2010

Naar boven

Alle muren zijn af en zijn de hildes boven de lagere delen aangebracht. Er zijn drie hildes: boven de keuken (bij het stamlokaal), bij het magazijn en boven de gang en de toiletten/douches.

19 juni 2010

Naar boven

Alles is op kozijnhoogte gebracht, waarna de lateien op hun plek zijn gelegd. Hierna worden de sommige muren tot het plafond opgetrokken.

21 mei 2010

Naar boven

Achterin het gebouw is nu ook doorgezet, de keuken en het magazijn krijgen zo hun uiteindelijke afmetingen.

7 mei 2010

Naar boven

Naast blokken plakken is deze week ook de goot aan het dakoverstek gemaakt.

1 mei 2010

Naar boven

De binnenmuren krijgen snel vorm: het lijmen van een muurtje is inmiddels onder de knie. Al snel schieten de muren voorin het gebouw omhoog. Zo hebben afgelopen week de voorste lokalen, de gang en de twee toiletten/douches hun uiteindelijke vorm gekregen.

28 april 2010

Naar boven

Het grootste deel van het stelwerk voor de binnenmuren is gedaan.

21 maart 2010

Naar boven

In de maanden februari en maart is binnen verder gewerkt. De isolatie was aan de beurt: elke ruim 400 vierkante meter is nu ingepakt. De electra, waterleiding en gasaansluiting zijn naar binnen omgelegd, vanuit de paddestoel (tijdelijke bouwaansluiting).

13 februari 2010

Naar boven

Het gebouw is dicht. De deuren zitten erin. Wij kunnen nu binnen verder met de dakisolatie en de elektriciteit.

30 januari 2010

Naar boven

Het gebouw lag er vanmorgen in de zon prachtig bij. Afgelopen week zijn de panlatten voor het plafond bezorgd en a.s. maandag komt de isolatie. Vandaag de noodluiken op twee na geplaatst en vrijdag over een week gaan wij de deuren inhangen. Kortom er is weer voldoende werk. Bij goed weer kan er iedere vrijdag en zaterdag tussen 10 en 17 gewerkt worden.

22 januari 2010

Naar boven

Na weer een vorstperiode konden dit weekend de resterende platen het dak op. Opnieuw is gebruik gemaakt van de rioolpijpen om de platen nu lichter vanwege het droge weer soepel het dak op te rollen.

Voorgang werkzaamheden 2009.

30 december 2009
20 december 2009
13 december 2009
6 december 2009
13 november 2009
30 oktober 2009
25 oktober 2009
18 oktober 2009
27 september 2009
25 september 2009
16 september 2009
15 september 2009
14 september 2009
11 september 2009
9 september 2009
8 september 2009
7 september 2009
2 september 2009
1 september 2009
31 augustus 2009
27 augustus 2009
26 augustus 2009
18 augustus 2009
11 augustus 2009
13 augustus 2009

30 december 2009

Naar boven

Tijdens het winterkamp is de ene helft van het dak met de dakplaten bedekt: ruim 10 meter lang en een kilo of 75. Dit komt mede door de vochtregulerende laag die de natte sneeuw en regen maar al te graag opneemt.

20 december 2009

Naar boven

De afgelopen week is hard aan het dak gewerkt. Behoudens de sporen zijn nude oversteken gemonteerd en de zijgevels tussen de sporen dichtgezet. Alleenboven de hoofdingang moet nu de oversteek nog afgewerkt worden. A.s.donderdag wordt daarmee begonnen en als het goed is zijn de gewolmaniseerdeplanken voor de oversteken en de gootbeugels dan bezorgd, zodat het dakafgemaakt kan worden. Het doek is reeds bij NM op de werkplaats, dus kunnenwij door. Deze week beslist de gem. Lochem over onze dakbedekking, zodat daarna dedakplaten besteld kunnen worden. Via de firma Keizer krijgen wij geheel belangeloos 7 gebruiktebetonplexplaten. Deze kunnen wij eerst op het dak gebruiken en gaan op maatgemaakt dienst doen als luiken voor de 14 ramen. U ziet het wij gaan onverdroten voort.

13 december 2009

Naar boven

Voor het eerst en hopelijk voor het laatst is er op zondag gewerkt. Met zespersonen is er hard gewerkt van 10-14 uur om het dak dicht te maken. Ditwaren Ruud, Hans, Ramon, Josien, Bas n.b. op zijn verjaardag enondergetekende (Herbert). Het dak is nu dicht met doek en nu is er dus tijd voor hetgebouw om op te drogen. Vrijdag gaan we verder met de afwerking en wellicht kunnen wij dan zaterdageen begin maken met de platen. We zullen zien.Wij hopen dat deze week het weer een beetje rustig blijft.

6 december 2009

Naar boven

De bouw gaat rustig door. De gevels zijn dichtgezet met hout en deoverkappingen zijn nu klaar. Nu is het zo ver dat wij a.s. donderdag kunnenbeginnen met het doek op het dak te maken. Dit doek houdt water tegen, maarlaat de damp door zodat later boven de isolatie optredende condens kan verdampen. Inmiddels zijn de afgelopen vrijdag ook de dakplaten gearriveerd. Dat isenkele weken sneller dan verwacht. Daarmee is alles nu aanwezig om het dakaf te kunnen bouwen. Donderdag begin ik met Henk de platen voor de toekomstige luiken te halen ende rollen doek. De platen krijgen wij weer van de firma Keizer, waarvooronze grote dank aan deze firma en de heer Althoff. Deze platen kunnen,voordat zij luikt worden, eerst mooi dienst doen op het dak bij hetmonteren. Daarmee creren wij werkruimte op het dak die mee kan schuivenrichting de nok. Een paar handen extra zou in de loop van die ochtend/middag waarschijnlijkwelkom zijn. Neem aub even met mij contact op als je wilt helpen. Ik hoop dat het weer de komende weken wat rustiger is zodat wij geenstormschade krijgen en het dak vlot dicht kunnen maken. Daarna kan het gebouw eerst maar eens opdrogen, want het is erg nat.

13 november 2009

Naar boven

Hierbij de vorderingen van de afgelopen dagen. Er is goed doorgewerkt en erwas een enthousiaste bezetting van de werkploegen op donderdag, vrijdag enzaterdag. 3/4 van de sporen zitten op het dak. Ter illustratie dat betekentdat als de sporen erop staan dat bijna 5000 schroefspijkers, een paarhonderd schroeven, 300 hoekijzers en grote spijkers zijn verwerkt. De komende week wordt er elke dag tussen 9 en 17 doorgewerkt door t.m. 2personen. Het schiet nu lekker op.

30 oktober 2009

Naar boven

De spanten en gordingen zijn geplaatst. Deze moeten nog gesteld worden en inde gevels afgewerkt worden. Daarna kunnen wij verder met het monteren vanhet dak. De verwachting is dat wij op donderdag 12 november daar mee kunnen beginnen.

25 oktober 2009

Naar boven

Het is gelukt. Het buitenspouwblad is klaar. Het gebouw is opgeruimd enbuitenom is alles weer aan de kant. In de Beverunit staat de koffie voormorgen klaar voor Nijenhuis Menkveld. Deze week werken wij niet. Morgen komen de spanten en die worden deze weekgemonteerd door NM en o.a. uit veiligheidsoverwegingen doen zij dat zonderonze hulp. Kijken en foto's maken kan natuurlijk altijd, maar houdt afstand. Vrijdag ben ik zelf weer aanwezig en ik ben zeer benieuwd hoe het dan deze week gegaaan is. De teller van onze zelfwerkzaamheid staat op 1518 uur en als wij zo doorgaan zal het met het gebouw best goed komen.

18 oktober 2009

Naar boven

1.De bouw begint op te schieten. Het buitenspouwblad van de achterzijde en delinker zijgevel is af en het buitenspouwblad van de rechter zijgevel en devoorzijde begint al aardig op te schieten. (zie de foto's)
2.Op maandag 26 oktober komen de spanten met de gordingen en na plaatsing hier van plaatsen wij de sporen en kan vervolgens het dak erop. U ziet er wordt gestaag doorgewerkt dus hulde aan allen die hier zo druk mee zijn.
3.Aanstaande woensdag heb ik om 1800 uur op ons terrein een interview met deheer Klok van de Zutphense Koerier. De heer Klok was door Ton warm gemaaktom met mij een afspraak te maken en dat gebeurt dus nu. Dit zal ongetwijfeldeen aardig stukje worden.
4.De gemeente Lochem heeft helaas, na 10 maand gemeend, dat zij ons niet in deleges voor de bouwkosten tegemoet kan komen omdat scouting voor hen niet eendusdanig openbaar belang betreft dat dit voldoende is om voor subsidie inaanmerking te kunnen komen. Wel kregen wij een kompliment voor al onzeactiviteiten, maar daar kopen wij helaas niets voor.
5. Dit weekend was er een zeer geslaagd Jota en Joti weekend, maar ik ga er vanuit dat daar anderen nog nader over zullen bericht, hetzij per mail, hetzij in ons clubblad.

27 september 2009

Naar boven

Afgelopen vrijdag lag de definitieve bouwvergunning in de bus. Hiep, hiep hoera. Ik zal de vergunning scannen en rondmailen. Nu rest nog een mogelijkheid van bezwaar van 6 weken voor belanghebbenden. Van de twee weken dat de vergunning ter inzage heeft gelegen heeft niemand gebruik gemaakt. Al met al heeft het dus bijna 5 maand geduurd.

Zie hier de resultaten van het plakwerk van Ramon, Bas, Ruud enondergetekende. We hebben de slag al aardig te pakken en zijn trots op deze proeve vanbekwaamheid. Het is de bedoeling om a.s. vrijdag en zaterdag hiermee verderte gaan. Ik zoek voor de vrijdagmorgen en middag nog een mede plakker. De start is vrijdag om half acht en op zaterdag om 10 uur.Bij voorbaat dank. De metselaars schieten aardig op en zij denken voor het metselen nog een paar dagen nodig te hebben. Maandag avond moeten denk ik de steigers verplaatst worden.

25 september 2009

Naar boven

De metselaars zijn bijna klaar en wij zijn vandaag zelf begonnen met het lijmen. Deze week is er weer veel werk verzet. Het aanbrengen van de rockwool isolatie is een vervelende klus in verband met irritatie en jeuk van de huid, maar voor het overige is het vooral veel botten werk. Steigers bouwen,opperen en enig grondverzet. Daarbij hebben wij best wel lol envanzelfsprekend veel koffie met als het even kan wat koeken.

16 september 2009

Naar boven

Het binnenspouwblad is klaar. De metselaars beginnen nu achter met debakstenen en de kimmen en daarna kunnen wijzelf aan de bak om te lijmen. Dat lijkt een klus voor overdag, dus dat zal dan de zaterdag moeten worden. Gezien de werkzaamheden eerst pas over een week, maar dat moeten wij eerst maar eens bekijken met de bouwploeg. Vrijdag en zaterdag kunnen de kozijnen er in. De ankers voor de spanten zijn gemonteerd en vrijdagmorgen worden ze in debeton gestort.

15 september 2009

Naar boven

Het hoogste stenen punt is bereikt. Dat is een klein feestjes waard.Vanvond hebben de kabouters Ren, Andr en ondergetekende steigers gebouwden stenen geopperd.

14 september 2009

Naar boven

Vandaag was er een overvloed aan scoutingpersoneel actief. Henk en Hans zijnde hele dag vanaf ongeveer 9 tot 5 uur aan het werk geweest en vanavondwaren Ruud, Andr, Johan, Alex, Mike en ik aanwezig. Door het vele werk datdoor Hans en Henk was gedaan waren wij vanavond bijtijds aan de koffie.Morgen halen wij qua metselwerk het hoogste punt en dat is een klein feestjewaard.Om 1900 uur kwam ook Rinie de metselaar nog even langs om te kijken of wijde instructies goed begrepen hadden. Dat getuigt toch wel van inzet. Hij zei dat doen wij voor de kinderen (onze jeugdleden).

11 september 2009

Naar boven

Hierbij weer een paar plaatjes. Volgende week wordt met de achtergevel begonnen en halen wij qua stenen het hoogste punt. Verder worden de bakstenen gebracht. Tevens gaan wij op vrijdag de ankers voor de spanten plaatsen en beton storten. Ook wordt nu buitenom alles klaar gemaakt voor het metselwerk. Morgen gaan wij hier een begin mee maken en gaan wij tevens het steiger bij de voorgevel plaatsen. Kortom we gaan goed door.

9 september 2009

Naar boven

Het vervolg van de bouw. Arthur Althoff heeft gezorgd voor steigerplanken en schoren voor de gevel muren en deze kon ik vanmiddag met Mike om 5 uur ophalen bij de firma Keizer in Zutphen. Hiervoor vanzelfsprekend onze dankuitgesproken.Vanavond met Johan, Andr en Mike de planken op het grote steiger bij deachtergevel gelegd en er een kleine 300 blokken opgestapeld. Verder waren vanmiddag de deuren en de kozijnen aangekomen.

8 september 2009

Naar boven

De resultaten van vandaag. Alex, Ruud en Herbert hebben opgeruimd en weer 550 stenen klaar gezet.. 3 foto's

7 september 2009

Naar boven

Het resultaat van de werkzaamheden van deze maandag. De achtermuur is op 3m hoogte en morgen wordt de zijkant gedaan. De kabouters Adri, Mike, Ruud en ondergetekende hebben de steigers verplaatst en het grote steiger verder opgebouwd. Morgenavond gaan we verder de steigers verplaatsen naar de voorzijde, stenen opperen en het grote steiger verder afbouwen.. 2 foto's

2 september 2009

Naar boven

Vanavond met Andr en Rudolf het nodige werk verzet. Opruimen, schoonmaken en opperen. Ook overdag kregen de metselaars hulp van Henk de man van Stien onze penningmeester. 6 foto's

1 september 2009

Naar boven

Vandaag zijn de metselaars doorgegaan en heeft Vrielink de grond aangevuld. Vooral dat laatste oogt toch echt heel anders. Zie verder de plaatjes. De metselaars hebben zoveel stenen dat er vandaag door ons niet gewerkt hoeft te worden. 7 foto's

31 augustus 2009

Naar boven

De metselaars zijn in de hoek op 3 meter hoogte gekomen en dat is heel wat hoger dan het oude gebouw. De kabouterspeltak vertegenwoordigd door Ruud, Alex en Mike heeft vanavond de stellingen verplaatst en weer nieuwe stenen op de planken gezet. Alles bij elkaar een 1,5 uur werk. 2 foto's

27 augustus 2009

Naar boven

Op de bouw is vandaag weer hard gewerkt door Bas en Hans onder deskundige leiding van de metselaars F. Klaassen en R. Kraasenberg... 5 foto's

26 augustus 2009

Naar boven

Er wordt hard gewerkt. 2 foto's

18 augustus 2009

Naar boven

Vandaag is de beton van de werkvloer gestort en gisteren heeft Mark de hemelwaterafvoer erin gelegd. 7 foto's

11 augustus 2009

Naar boven

Tijdens de bouwvakvakantie is er door diverse leden hard en gezellig gewerkt om de ingredinten van de begane grondvloer op de fundering te leggen. Wij hebben het dan over de isolatie van piepschuim, de betonnen balken en de betonmatten. 1 foto

13 juni 2009

Naar boven

Om 8 uur starten de graafwerkzaamheden met het verwijderen van de stronken. Daar zitten een paar grote lummels tussen. De kraanmachinist is echter zeer vaardig en klaart de klus in een handomdraai. 5 foto'sNaar boven Copyright Herbert van Laar aangepast door Thomas Spronk.